18 februar 2013

NOW OR NEVER

Det er et meget ømt punkt for mig. Jeg har ofte rigtig svært ved, at snakke om det og bliver tit ked af det, når jeg skal snakke om det. Men nu gider jeg simpelhen ikke mere. Det skal være nu. Ellers får jeg det aldrig gjort! Jeg har flere gange sagt, at jeg gerne vil begynde, at træne og spise sundere for, at tabe mig. Men hver gang går det i vasken. Jeg mister motivationen, og falder tilbage til de gamle vaner. Det gider jeg ikke mere. Og slet ikke efter jeg så, hvad vægten sagde i morges.

Jeg er træt af, at være tyk. Jeg vil gerne gå ud og kunne købe nyt tøj. Jeg vil gerne have det godt med mig selv. Jeg gider ikke bære rundt på den vægt mere. Nu er det slut. Jeg skal igang med træning for alvor. Jeg skal til, at spise sundere. Jeg har længe været ked af min vægt, og hvordan jeg ser ud. Og jeg ved også godt, at den eneste måde, at jeg taber mig er, at jeg kommer igang. Men det er altid blevet udskudt. Men denne gang skal det lykkes!


Dog er jeg lidt tom for ideer til sund og lækker mad. Når man tænker sund mad, tænker de fleste ofte salat. Men der tænker jeg så, at det nok bliver for kedeligt i længden. Derfor tænkte jeg på, om i har nogle tips og ideer til sund og lækker mad. Både morgenmad (jeg har ikke så god til, at spise morgenmad), middag og aftensmad. Gerne også mellem måltider. Hvis i kender nogle gode hjemmesider eller opskrifter, må i meget gerne skrive dem nede i kommentar feltet. 

Hvad gør i for, at i ikke mister motivationen? Hvad hjælper jer, når det er aller sværeste?

Gode tips modtages med kyshånd.

17 kommentarer:

 1. Lyder spændende. Glæder mig til at følge dig :)
  Jeg synes at den bedste motivation, er at have et billede af den krop du selv drømmer om at få, hængende (eller på mobilen eller sådan noget), som man lige kan tage & kigge på, når det bliver lidt svært.
  Det er i hvert faldt en ting der virker for mig & hjælper mig med at holde mig fra for meget slik & sukker.
  En ting, jeg ville anbefale til morgenmad, er havregrød. Man bliver behageligt mæt, det holder længe & så smager det (efter min smag) virkelig godt :)

  Held&lykke!

  eslublog.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg glæder mig også til, at holde jer opdateret. Så kan i holde mit lidt i ørerne ;-)

   Det med et billede har jeg længe tænkt på. Men aldrig fået det gjort. Imorgen vil jeg sende et billede og printe ud og hænge op ved mit spejl og have som baggrund på min mobil. Så kan jeg altid kigge på det, når det bliver svært, som du også skriver.

   Hvis man nu ikke er så vild med smagen af havregrød, har du så et tip til, hvordan man kan gøre det mere lækkert? :-)

   Slet
 2. Har det på samme måde som dig! Ville ønske jeg kunne købe det tøj jeg synes er pænt, og ikke lade være fordi jeg synes det sidder dårligt fordi jeg føler mig for tyk. Dog vil jeg ikke selv sige at jeg er tyk, men jeg har lidt for meget fedt, og det irriterer mig, og så er det ligemeget med hvad andre mener. bum.

  Lad være med at tænk at du starter imorgen, eller snart skal igang med at spise sundt og træne. Hvorfor ikke bare starte idag? Fordi hvis du starter idag, så kan du ikke udskyde det.
  Nu ved jeg ikke hvilket mad du spiser til aftensmad f.eks. Men hjemme hos mig laver min mor ikke specielt usundt mad, vi får blandt andet sjældent sovs. Og når vi spiser salat skipper jeg dressingen. Så hvis i ikke får decideret usundt mad, så bare skær ned på den mængde af mad du spiser. Og så skær ned på de usunde ting en for en. F.eks stop med at spise hvidt brød, og efter noget tid hvor det er blevet normalt for dig, så stop helt med at spise slik, og så videre.. Gør det nemmere for dig selv på den måde.
  Der er massere af snacks du kan spise som mellemmåltider, æbler, bananer, pære snackpeber you name it.. Og har man lyst til noget til den søde tand, så køb en sund mysli bar.

  Har også lavet to indlæg om en sund morgenmad og frokost. Du kan finde dem her : http://ablondemess.blogspot.dk/search/label/Sundhed

  Håber ikke det var for meget at læse, og håber det kan hjælpe dig lidt :-)

  ablondemess.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke nok med, at det kan irritere en. Så synes jeg nemt, at man kan blive ked af det, hvis man finder noget fedt tøj, også sidder det ikke pænt eller ikke findes i den rette størrelse.

   Grunden til, at jeg starter imorgen er, at jeg har været hjemme på mini ferie ved mine svigerforældre og har ikke haft muligheden for, at træne. Til aftensmad er det meget forskelligt, hvad vi spiser. Men vil ikke mene, at vi spiser så usundt. Selvfølgelig har vi fået en god sovs osv. en gang imellem. Men det skal der også være plads til. Mit problem er, at jeg spiser for hurtigt og for meget. Og så hjælper det bestemt ikke på, at jeg har spist for meget slik og chips, og drukket for meget cola. Dette skal ihvertfald stoppe nu! :-)

   Det er bestemt ikke for meget, at læse. Jeg elsker lange og uddybende kommentar, især når det gælder sådanne ting. Men jeg kigger lige på dine indlæg. Og tusind tak for din kommentar :-)

   Slet
 3. spiser i foran tvet søde? for når vi gør det, ender det altid med at jeg spiser for hurtigt og for meget. det hjælper KUN at ha' fokus på maden :-)

  odover det, så er kylling virkelig godt, og vi får det ti herhjemme. det kan jo laves på alle mulige og umulige måder! :-)

  til morgenmad kunne du kave de sunde pandekager - et æg og en halv banan (eller hvor meget du selv synes) - det skal bare blendes og på panden, og jeg synes de smager godt! de smager hverken af æg eller banan :-D

  jeg bruger meget tumblr og weheartit som inspiration. der ligger SÅ mange træningsbilleder at det nærmest er en jungle. men det er bare at finde de gode billeder!


  og.. held og lykke søde. det er svært at komme igang - men når du først er i rytmen, er det svært at forlade den igen :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi spiser alt for tit ved fjernsynet, og det er virkelig en dårlig vane, som skal laves om! Kylling er altid rigtig lækkert, og som du også skriver kan det jo laves på så mange forskellige måder. Det handler om, at være kreativ i køkkenet :-)

   Tusind tak for kommentaren søde <3

   Slet
 4. Puha, kender følelsen! Startede selv en større livsstilsændring her i januar, og de første par uger er bare ikke sjove! Derefter synes jeg faktisk, at man rimelig hurtigt vender sig til, at ens liv er lagt om :-)
  Men det der bare er ret vigtigt er, at det netop bliver en livsstilsændring og ikke bare en kur. Ellers ryger alle kg. på igen, når kuren er slut - desværre!

  Men jeg ved selv, at jeg er "afhængig" af chokolade, og det er ikke helt godt for kroppen, jo - hæhæ. Jeg har i stedet købt mig noget helt groft knækbrød og noget pålæg som jeg elsker; eks. magert ost. Og så bare med agurk eller rød peber, er det fantastisk som en lille snack, eller bare til et stille den lille sult, hvis man er til sådan noget.

  Nu snakkede du om havregrød i en anden kommentar - har du prøvet med kanel og æbleskiver på? :-) Mh, rigtig lækkert og så er jeg bare forelsket i det! Hvis jeg skal være god ved mig selv, kan jeg faktisk godt finde på at putte en smørklat på, i stedet for æbler, og så synes jeg det smager ligesom risengrød! Mums.

  Håber du kunne bruge det til noget :-)

  Caroline
  www.caroline-foto.blogspspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar.

   Det er ihvertfald noget, som jeg kan bruge :-)

   Slet
 5. Fedt at du har sat dig så stærkt for at nu skal det være, så det ville jeg mene allerede er en god start ang. motivationen :)

  Jeg går i fitness hver anden dag, sammen med min kæreste. Dette giver mig motivation. Ikke fordi det er min kæreste, men fordi det er sammen med en anden person.
  Det at man ikke gør det selv, men har en til at holde en i ørene hvis man har en doven dag, det er fantastisk!
  Nu ved jeg selvfølgelig ikke om du vil gå i fitness, men det at tabe sig eller komme i form med en anden person, hjælper meget :)

  Slik og usunde ting er noget man i starten kan savne meget, når man prøver at tabe sig. Men der synes jeg selv at gode alternativer er smoothies, kanel knækbrød, pistachie nødder, og ting som det.
  Altså ting som har et strejf af noget slik halløj, men ikke helt er det, hvis det giver nogen mening :D

  Håber dette kunne bruges, og held og lykke med det hele :)

  camillachristensen94.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Min plan er fitness, og jeg skal også afsted sammen med min kæreste. Jeg ved selv fra før, at det er nemmere, at komme afsted, hvis man har en, at tage afsted med. Ellers finder man altid en undskyldning for ikke, at tage afsted :-)

   Dine råd kan ihvertfald bruges :-)

   Tak og held og lykke til dig også :-)

   Slet
 6. Som du nok ved, så er træning en rigtig stor del af mit liv nu, men tro mig, det har det ikke altid været. Faktisk har jeg heller ikke grunden til, at det bare lige pludselig begyndte at fylde så meget i min hverdag. Men i starten tror jeg bare det handler om at komme afsted et par gange om ugen, samtidig med, at man tænker over, hvad man spiser, for at få den rigtige næring til sin træning - Så den også giver resultater. Til sidst begynder du så at få trang til at træne flere gange om ugen, og måske endda også flere gange om dagen!

  Ang. motivationen, så bliver jeg motiveret af f.eks. folk på Instagram, som selv går rigtig meget op i kost og motion. Når de ligger et nyt billede ud, og skriver at de skal afsted mod træningscenteret - Så får jeg automatisk lyst til at gøre det samme. Og når det handler om kost, så inspirerer det mig også, at surfe lidt rundt på Instagram. De billeder har f.eks. inspireret mig til at bruge tid på at anrette min mad, så det rent faktisk ser lækkert ud. Selv et æble kan komme til at se indbydende ud, hvis man bare vil bruge et par minutter på det.

  Og nu er jeg selvfølgelig også bare et menneske, så selvfølgelig skal der også være plads til søde sager engang i mellem. Men jeg prøver at begrænse det til, at jeg kun spiser slik osv, hvis jeg er sammen med nogen. Jeg sidder aldrig bare og guffer en pose chips alene - Hvilket jeg sagtens kunne gøre førhen. Nu har jeg derimod tit en lille skål med mandler stående, og det er lidt ligesom slik for mig. Og det samme kan det blive for dig!

  Og så lige et sidste råd: Ha' ALTID en flaske med vand i nærheden af dig! Så drikker du automatisk mere af det, føler dig mere mæt og så er der derfor større chance for, at cola-trangen måske forsvinder. For hvis man har en fyldt flaske ved siden af sig, hvem gider så, at rejse sig op for at hente en ny? :-)

  Håber du fik bare en smule ud af det her, og så håber jeg virkelig for dig, at det lykkedes denne gang :-) Jeg tror på dig!

  // showmewhatloveis.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar søde Tina <3

   Der er mange gode ord og råd, som jeg helt sikkert vil tage til mig.

   Det ang. chips kender jeg selv alt for godt. Hvis jeg f.eks. har en pose chips, stopper jeg ikke før, at den er tom. Der går robot arm i den ;-).

   Vand har jeg altid ved mig. I skolen drikker jeg nemt 2 liter vand, og jeg kan mærke en stor forskel fra før også nu.

   Igen tak <3

   Slet
  2. Er så enig i det omkring chips! Det er virkelig også mit svage punkt, desværre.

   Kom lige i tanke om et råd mere :-) For mig er det også top motiverende, hvis jeg har noget lækkert træningsudstyr - Og her tænker jeg sko, tights, toppe, tasker og ja, selv vandflasker! Lige så snart du f.eks. har nogle nye fede sko på, som du bare er helt oppe og køre over, så vil lysten til at vise dem frem også være så stor, at du nærmest glæder dig til at rende rundt i dem i fitness :-)
   Så husk at belønne dig selv med en gang trænings-shopping når du føler, at du går lidt i stå!

   Kram <3

   Slet
 7. Kan man sende en mail til dig? Har nogle ting jeg gerne vil dele med dig og måske vi kan hjælpe og støtte hinanden. Ellers send mig en mail hvis du har lyst selvfølgelig, gurli2730@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mail står i bunden af bloggen - xlooouise@gmail.com

   Slet
 8. I believe in you! Er selv i samme situation, og det er på ingen måde nemt at lægge sit liv om - men i sidste ende vil det bare være det HELE værd!
  Jeg begyndte at træne i sommers og i starten var det tit lidt surt at skulle slæbe sig selv hen i træningscenteret. Men nu kan jeg mærke, at jeg bare har brug for det, og nærmest glæder mig til at komme hen og træne! For man bliver så glad og stolt når man er færdig.
  Held og lykke med det hele søde du :)

  / www.somethingsammi.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Maja! :-) <3

   Det er aldrig nemt. Men som du også skriver, er det, det hele værd :-).

   Jeg ved også, at med tiden bliver det hele nemmere.

   Igen tak :-)

   Slet

Blogroll

Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon