04 december 2012

Spicy Food

Denne opskrift vil jeg gerne dele med jer. Vi afprøvede den for første gang sidste uge, og hold da op, hvor smagte det dejligt.

Kødboller i spicy tomat-flødesauce - 2 pers.

Kødbollerne:
1 finthakket løg
1 hakket hvidløg
Skal fra ½ revet citron
Saften af ½ citron
500 gram hakket oksekød
1 æg
½ tsk Cayennepeber
1½ tsk salt

Rør løg og de øvrige ingredienser sammen og lad blandingen hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Form herefter boller med en teske eller med hænderne - til valnøddestørrelse. Der bliver 15-20 stk.

Spicy tomat-fløde sauce:
1 spsk margarine
1 hakket løg
1 hakket hvidløg
1 spsk tørret basilikum
½ tsk cayennepeber
2 dåser hakket tomat
2 tsk sukker
½ tsk salt
1-1½ dl fløde

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, basilikum og cayennepeber i ca. 2 min. - til løgene er klare. Tilsæt tomater, sukker og salt og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Kom kødbollerne i saucen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt fløde og smag til. Serveres med spaghetti til.

Hvis i prøver opskriften af, så skriv gerne en kommentar, hvad i synes om den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blogroll

Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon