06 oktober 2012

Fremtiden?

Fremtiden.... Hvor er man henne i sit liv om 5 år? Har man mand, børn, hus, bil og et fedt job? Det aner jeg virkelig ikke. Min fremtid ved jeg slet ikke hvordan ser ud. Det er træls ikke, at vide hvordan det ser ud angående uddannelse og job. Jeg valgte jo i slutningen af august, at sige min læreplads op, da det slet ikke er mig og ikke det jeg ønsker for min fremtid. Men hvad skal jeg så nu? Det er det store spørgsmål, som jeg ikke kender svaret på. Lige nu er jeg på kontanthjælp, og er på et 5 ugers vejledningskursus. I de 5 uger kommer en masse mennesker, og fortæller om nogle forskellige uddannelser og jobs. Vi skal også ud og se et sted. Vi får også råd og vejledning af underviserne og de folk der kommer udefra. Jeg håber rigtig meget, at jeg finder ud af, hvad jeg vil igang med, når dette kursus er forbi. 

Det sidste års tid har jeg gået og tænkt over, om butiksvejen nu, var det jeg ville (som jeg fandt ud af, at det ikke var). Jeg har haft andre uddannelser i hovedet, som jeg har tænkt lidt over.

I går på kursuset skulle vi svare på en hel del spørgsmål, og så ud fra vores svar, ville der komme uddannelser/job frem, som ville passe til os ud fra vores svar. Jeg blev en smule overrasket, over hvad der kom frem. Både gode og sjove svar kom frem, som f.eks.: Fiskeassistent, tegnefilmsinstruktør, massør, skomager, frisør, brolægger, pædagog og mange flere. Nogle af dem kunne jeg ikke lade være med, at grine af. Jeg kunne aldrig se mig selv, som fiskeassistent, da jeg ikke kan lide fisk og er også lidt bange for dem. Men 4 ting kom frem, som jeg selv har haft i tankerne: frisør, kosmetolog, pædagog og pædagogmedhjælper. Det er sjovt, at de kommer frem, når jeg selv har tænkt på det. Så må der næsten være noget om det. Derfor håber jeg virkelig, at jeg bliver afklaret med, hvad jeg gerne vil bagefter dette kursus. Nu må vi se, hvad tiden viser. Og så tage ét skrid ad gangen. 

3 kommentarer:

 1. Jeg kan kun selv anbefalde pædagog, da jeg selv læser til det ;-). Der er så mange muligheder og efteruddannelser.

  SvarSlet
 2. Jeg har det præcis på samme måde! Jeg er træt af at gå ledig og
  vil begynde på en ny udd. men aner ikke hvad! Så jeg er bare gået tankeboksen! :)

  Spørgsmålet er om du er mest til det kreative
  eller det mere udfordrende? Begge har med mennesker
  at gøre, men er også i hver sin retning! :)

  Men lyder spændende! :)

  SvarSlet

Blogroll

Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon